joi, 11 septembrie 2008

despre trenuri

din nou in tren dupa mai bine de un an in care pur si simplu a lipsit, din nou in gari departe de casa.
trenuri vin si pleaca, garile raman aceleasi, imi era dor sa merg cu trenul, e o experienta si pana la urma tine de fiecare sa vada partea buna din fiecare calatorie. indienii se plictisesc in trenul ce vine de la budapesta, niste asiatici filmeaza, filmeaza gari, trenuri garate, campuri....deja nesfarsite campuri de galben, vine toamna.
in tren ne gandim, ne gandim la lucrurile care ne trec prin fata ochilor, la gandurile care ne trec prin cap sau pur si simplu ramanem cu privirea fixa spre geam visand la uitare, visam sa uit de mine astazi, visam departe.
in basarab 2 piloni mari fac umbra caii ferate...acolo o sa fie un pasaj...abia acum realizez ca va fi enorm, nu inteleg cum au reusit sa il inghesuie intr-un oras deja mult prea sufocat.
de dimineata am urcat in alt vagon, am vazut prea tarziu, comoditatea m-a oprit sa imi caut locul...oricum coboram la prima statie.
in tren poti visa la orice, poti fi oricine, poti creea ceea ce nu ai, poti cauta ganduri pe care nu le aveai sau le-ai pierdut. trenuri straine, pline de oameni straini, trenuri murdare si trenuri curate, gari si gari, gari uitate de timp sau gari ce zumzaie de viata, oameni, trenuri, gari.....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu